BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np
SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml. 2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal Tłuszcz: 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 4,8 g Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO EAN: 8594006666480 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 200 PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD TARGI BIO PLANET 2025: TARGI BIO PLANET Wegański: TAK Wegetariański: TAK
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np