OPIS Smaczny budyń czekoladowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków. Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1392 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 78,6 g w tym cukry: 0,2 g Białko: 2,2 g Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK EAN: 5900038001930 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90 PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań Wegański: TAK Wegetariański: TAK