SKŁADNIKI ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (26 %) [SER* (30 % SER owczy*, 10 % RICOTTA*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), MLEKO w proszku*, olej słonecznikowy*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), pieprz*]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem serowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody) 2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia 3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając 4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem Wartość energetyczna: 1271 kJ/301 kcal Tłuszcz: 5,1 g w tym kwasy nasycone: 2,8 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 2,5 g Błonnik: 3,8 g Białko: 11 g Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach) Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO EAN: 4005496224004 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60 PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: D'ANGELO PASTA - Werner-von-Siemens-Str. 39 - DE-66793 Saarwellingen TARGI BIO PLANET 2025: TARGI BIO PLANET Wegetariański: TAK