

SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała 100 % OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka biała 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 25 g
Białko: 21 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5907814665300
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Kraj pochodzenia składników: Polska
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
Specyficzne kody